Gloeidraden van LED.
Een mooie heldere gloeidraad of kooldraad lamp mag niet meer verkocht worden.
Er zijn alternatieven gekomen; spaarlampen, E27 ( grote fitting) en E14
lampen met halogeenlampjes erin, Ledlampen met ledjes. Het was allemaal wel leuk geprobeerd, maar het waren geen goede vervangers. Sinds kort is er de Filament Led lamp oftewel de ledgloeidraad lamp.
Plaatje…

Wat is dat nu een gloeidraadled lamp?
Een gloeidraadled lamp is een decoratieve sfeervolle lamp van helder glas, met een mooie lichtkleurweergave, die nu het meest lijkt op de vroegere kooldradenlamp.

De ledgloeidraad bestaat uit een serie van ledchips op een keline dunne glas ( of sappihre) draad.
Vervolgens is er een laagje fosfor op aangebracht. Hierdoor kan het licht gelijkmatig verspreidt worden. Onder in de fitting zit de driver ( transformatortje) en eventueel een dimmechanisme.

De ledgloeidraadlamp kan geleverd worden in verschillende witkleuren. Bijvoorbeeld in normaal daglichtwit ( ca 4000K) of in warmwit ca. 2700K). De nieuwe generatie is zelfs leverbaar in heel warmwit kleuren ( ca. 2200K). Het neigt tegen het oranjewit aan.

Dus had u zo’n mooie bol kooldraadlamp in een muurlamp buiten hangen of u had een mooie kroonluchter met kleine E14 klassieke staartlamp, dan zijn er nu mooie vervangbare ledgloeidraad oplossingen te koop.